• Valaau Lagolago 0086-18796255282

E fa'afefea ona iloa le lelei o le plywood?

O nisi nei o auala faigofie e filifili ma iloa ai le lelei o plywood:
Muamua lava, o faaletonu e le faatagaina i soo se vasega o plywood o le kelu matala (vavaeeseina i le va o lapisi plywood), faʻafefe (o loʻo i ai se laupepa paʻu i luma ma tua e le faʻapipiʻi i le laupapa autu, o lea e faʻafefe ai. laitiiti).O nei faaletonu e lua o le a aafia tonu ai le faaaogaina o plywood.

1. Tulaga laulau
Muamua lava, e tatau ona iloa le tulaga o le laulau o plywood.
ua vaevaeina laupapa plywood a lo'u atunuu i ni togi se fa, e pei o le vasega faapitoa, vasega muamua, vasega lua ma le vasega tolu.O le vaega muamua o le plywood panel e toetoe lava a leai ni fa'aletonu (tagata ta'ito'atasi mea laiti fa'aletonu e fa'atagaina);o le vaega muamua o le plywood panel e fa'atagaina e iai ni fa'aletonu laiti ta'ito'atasi (e pei o so'oga o nila, so'oga mate, pu anufe, ta'e, fa'aletonu, fa'ailoga, ma isi);e fa'ataga laupapa plywood vasega lua se'i vagana ai se vaega itiiti I le fa'aopoopoina o ni fa'aletonu laiti, e iai fo'i ni fa'aletonu tuga ta'ito'atasi (e pei o patch, patch, fa'aletonu pito o le laupapa);vaega tolu-vasega plywood panels faatagaina sili atu faaletonu.

Afai o lo'o fa'aulufale mai i fafo, o lona tulaga fa'avasega e mafai ona fa'asino i le tulaga o lo'u atunu'u mo le fa'avasegaina ma le fa'avasegaina.

2. Mafolafola
a) Metotia: <1> Fa'ase'e fa'alava i luga o le laupapa ma ou lima, ma e mafai ona e lagona le mafolafola o le laupapa;

b) Faʻamatalaga: Plywood maualuga, ona o ana mea lelei ma le lelei o galuega, o le laupapa laupapa o le a matua mafolafola ma lagona lamolemole i le paʻi.Plywood maualalo, ona o le leaga o ana meafaitino, gaogao le gaosiga, ma le ogaoga o le faaputuga i totonu ma le vavaeeseina autu, e mafai ona iloa le le tutusa o luga o le laupapa pe a feagai ma le malamalama, ma e lagona le convex ma concave.

3. Aulelei laupapa autu
Plywood maualuga, o le laupapa autu o se mea atoa, lelei lelei, ma faʻamau i le va o laupapa autu e fufusi;pe a pa'i le pito i luga o le laupapa, o le leo e "malosi".
Plywood pito i lalo, o le laupapa autu o loʻo faʻapipiʻiina e laupapa laʻititi malepelepe, e tele pu anufe ma soʻoga mate i luga o le laupapa autu, o le laupapa autu e tele suʻega, ma o le faʻaputuina e ogaoga mai le autu;pe a pa'i le pito i luga o le laupapa, o le leo o le "meaola".

4. Malosi
Sii i luga le tasi pito o le plywood ma lulu malosi mo ni nai taimi.Afai e lagona le malosi o le laupapa, o lona uiga e lelei le lelei i totonu ma le malosi maualuga;afai e "tetee" le laupapa ma o loʻo i ai se leo faʻafefe, o lona uiga e le lelei le malosi o le laupapa.Le lelei le lelei o plywood po'o laupapa e iai fa'afitauli tuga i totonu ole plywood e mafai ona malepe ona o le lulu malosi.

5. Mafiafia
Plywood maualuga, o le mafiafia o le faapalepale i le va o le vaega atoa o laupapa e laʻititi, ma o le mafiafia o vaega eseese o le plywood tasi e tutusa.

Plywood maualalo, o le mafiafia o le faapalepale i le va o le vaega atoa o laupapa e tele, o le mafiafia o vaega eseese o se plywood e tasi e le tutusa, ma le mafiafia eseesega o vaega eseese e sili atu nai lo le 1mm (o lenei o le sanding masini e lelei, ma le mafiafia. o le faapalepale e masani lava ona itiiti).

6. Sogisogi ma puipuiga o le siosiomaga
Afai e tuʻuina atu e le laupapa se manogi manogi, o lona uiga o le puipuiga o le siosiomaga o le laupapa e le o faʻatulagaina;o le plywood faauo si'osi'omaga emits le manogi o le fafie lava ia, lea e le itaita.Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faʻamaonia mulimuli pe fetaui le plywood ma manaoga o le puipuiga o le siosiomaga, e tatau foi ona e fesili i se faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻavae laupapa e faia le suʻega.


Taimi meli: Sep-04-2022